Vad kostar ett kakel?

De genomsnittliga priserna på golvplattor varierar mellan 150 kronor och 300 kronor per kvadratmeter. Vi visar dig en kostnadsuppskattning av priserna per timme eller per kvadratmeter, och per yrke så att du vet exakt vad du ska hyra en plattsättare för eller vad en målare kommer att kosta: Nyfiken på kostnaderna för en plattsättning, baserat på ett genomsnittligt badrum eller ett annat rum där du vill ha brickor installerade?

Vill du spara på kostnaderna för att till exempel installera nya väggplattor eller golvplattor? De flesta kakelinstallatörer tar ut ett pris per kvadratmeter, även om priser per timme eller en fast ränta för det totala jobbet också inträffar. Plattsättaren ger den bästa servicen med att lägga golvplattor till lägsta möjliga kostnad. För att leverera beläggningen väl och vackert är det viktigt att väggen är plan. Plattsättaren kan ge dig goda råd om huruvida det är nödvändigt att planera i förväg eller om det finns andra alternativ för att få kaklelplattorna mot väggen eller golvet.

Plattsättaren kan lägga golvplattor i badrummet, men såklart också på väggarna. Vill du ha nya plattor installerade i ditt kök eller badrum? Utöver ett belopp per kvadratmeter arbetar vissa plattläggare vissa gånger också med ett fast pris per jobb. Vi kommer då omedelbart att arbeta för dig och skicka en indikation på kostnaderna för beläggningen som du vill att våra plattläggare ska utföra arbetet inom en dag. Cementplattor är relativt dyra och kostar i genomsnitt 650 kronor per kvadratmeter exklusive installation.
Om det gäller ett stort jobb, diskutera då ett pris för hela projektet, då är materialkostnaderna, arbetstimmar, läggningssätt och plattens stil omedelbart inkluderade och tydliga. Det genomsnittliga priset per kvadratmeter som en plattsättare kommer att debitera. För hela kostnaderna är det viktigt att fråga plattsättaren om priset inkluderar eller exkluderar materialet. Ibland verkar kostnaderna per kvadratmeter högre, men det beror på att materialkostnaderna ingår.

Varför skriver vi en blogg om det här då? Eftersom vi har bland de bästa priserna och borde därför med denna information vara ett intressant företag för din plattläggning i Malmö!